Om oss 

Sound of Happiness ble etablert i 1988 som et musikktilbud for mennesker med utviklingshemming. I begynnelsen bestod tilbudet av fem medlemmer som spilte sammen i bandet Roaders.  

I 1998 ble Sound of Happiness Kompetansesenter etablert som en privat stiftelse med hovedfokus på musikkundervisning. Den gang var det 18 elever, og i 2018 er det 76 elever som ukentlig mottar undervisningstimer i sang og spill; enkeltvis, i grupper og kor Høsten 2017 ble det også startet opp en dramagruppe i samarbeid med Knuden- Kristiansand Kulturskole. I tillegg til undervisningen kommer konserter, festivaler, andre opptredener og tilstelninger i våre egne lokaler i Kongens gate 35. 

I 2011 ble dagtilbudet Happy Days etablert. Happy Days er en arbeidsplass innen kulturbasert næring, og drives på kontrakt med Kristiansand kommune. Syv personer deler på fem dagplasser, og det jobbes i team og lages gaveartikler av god kvalitet. Hvert produkt er unikt og håndlaget, og utvikles i samarbeid og med veiledning fra ansatte. 

I Sound of Happiness er det bygd opp et godt, trygt og inspirerende miljø for utviklingshemmede og deres støttespillere, og initiativtakerne kan med stolthet si at man har lykkes med å bygge opp et blomstrende fint miljø som aktivt sprer musikk og glede. Siden 1988 har vi ved bruk av velfungerende systemer og gode nettverk, bygget en unik kompetanse og verdifull erfaring. I tillegg kommer de helsemessige gevinstene som den enkelte oppnår gjennom mestring og personlig utvikling; alt i trygge rammer og gjennom tilrettelagt undervisning, fra våre dyktige instruktører. 

Ved siden av musikk, undervisning og utvikling for den enkelte, så ser vi også en sosial verdi av det arbeidet som Sound of Happiness driver. Gjennom samhandling og kommunikasjon mellom elever, pårørende, frivillige og ansatte, blir man også en del av et større felleskap og utvikler sin sosiale identitet.

 

Vårt team

Dedikerte mennesker som elsker å være en del av daglige suksess historier

Ledere
Stian Brødsjø, daglig leder 
Eirin Syvertsen, faglig leder (Sound of Happiness kompetansesenter)
Karen Valeur, faglig leder (Happy Days)

Instruktører
Asbjørn Roald Berg
Eirin Syvertsen
Lea Johansen, drama
Håvard Husevåg
Hanne Iversen, drama

Ansatte Happy Days
Anniken Hovden Axelsen
Anne Herlofsen
Gerd Elin Bakke- Rosen
Ari Arman
Ingeborg Løvås
Pernille Åsen

Styret
Vidar Mortensen (styreleder)
Torbjørn Tveit
Jan Hestås
Kjell L. Tønnesland (vara)

Grunnlegger
Ester Skreros

 

STIAN BRODSJØ Daglig leder Startet som frivillig i Sound of Happiness i 2001, og har siden 2013 vært en del av styret i organisasjonen. Siden 2016 har jeg vært arbeidende styreleder. Min kompetanse og utdanning er hovedsakelig personal og organisasjonsutvikling, med 10 års erfaring fra forskjellige lederstillinger. Det beste med å være en del av SoH, er å se hvor mye mestring og utvikling som skapes gjennom musikalsk utfoldelse. Hver dag på jobb er fylt med smil og genuin glede, i møte med våre deltakere og elever!

STIAN BRODSJØ
Daglig leder

Startet som frivillig i Sound of Happiness i 2001, og har siden 2013 vært en del av styret i organisasjonen.

Siden 2016 har jeg vært arbeidende styreleder. Min kompetanse og utdanning er hovedsakelig personal og organisasjonsutvikling, med 10 års erfaring fra forskjellige lederstillinger. Det beste med å være en del av SoH, er å se hvor mye mestring og utvikling som skapes gjennom musikalsk utfoldelse.

Hver dag på jobb er fylt med smil og genuin glede, i møte med våre deltakere og elever!

EIRIN SYVERTSEN Faglig leder (Sound of Happiness kompetansesenter) Begynte å jobbe som instruktør i Sound of Happiness i 2011. Er ansvarlig for all musikkundervisning på huset og jobber i tillegg som instruktør i ulike musikkaktiviteter. Jeg har praktisk pedagogisk utdannelse og er lærer i musikk og religion. Har også en mastergrad i pedagogikk med vekt på spesialpedagogikk. I tillegg til å jobbe i Sound of Happiness jobber jeg med musikk ved en tilrettelagt avdeling på en videregående skole, og har også erfaring med kor; både som pianist og som dirigent. Jeg liker å jobbe med musikk og det å kunne skape noe sammen med andre mennesker. Musikkens virkning på mennesker begeistrer og inspirerer meg; den gleden, mestringen og det sosiale fellesskap musikken bringer med seg er unik!

EIRIN SYVERTSEN
Faglig leder (Sound of Happiness kompetansesenter)

Begynte å jobbe som instruktør i Sound of Happiness i 2011. Er ansvarlig for all musikkundervisning på huset og jobber i tillegg som instruktør i ulike musikkaktiviteter. Jeg har praktisk pedagogisk utdannelse og er lærer i musikk og religion. Har også en mastergrad i pedagogikk med vekt på spesialpedagogikk.

I tillegg til å jobbe i Sound of Happiness jobber jeg med musikk ved en tilrettelagt avdeling på en videregående skole, og har også erfaring med kor; både som pianist og som dirigent.

Jeg liker å jobbe med musikk og det å kunne skape noe sammen med andre mennesker. Musikkens virkning på mennesker begeistrer og inspirerer meg; den gleden, mestringen og det sosiale fellesskap musikken bringer med seg er unik!

ESTER «Mama Happiness» SKREROS  Grunnlegger  Jeg var med å starte det første bandet i 1988, i det som nå er Sound of Happiness. Da som et tilbud til Tone Lise, min utviklingshemmede datter, og andre som hadde behov for et tilbud. Det har vært en fantastisk reise fra 1988 frem til i dag, med støtte fra mange gode mennesker. Jeg føler meg privilegert, ydmyk og takknemlig for alle de flotte opplevelsene gjennom Sound of Happiness, og de mange prosjektene vi har vært en del av lokalt, nasjonalt og internasjonalt gjennom alle disse årene. Gjennom synliggjøring av utviklingshemmede på en respektfull og verdig måte, og ved å se mennesket før sitt handicap, så har Sound of Happiness bidratt til et mer inkluderende og åpent samfunn. Min bakgrunn og utdanning er fra livets skole, med utgangspunkt i «learning by doing».

ESTER «Mama Happiness» SKREROS
Grunnlegger

Jeg var med å starte det første bandet i 1988, i det som nå er Sound of Happiness. Da som et tilbud til Tone Lise, min utviklingshemmede datter, og andre som hadde behov for et tilbud. Det har vært en fantastisk reise fra 1988 frem til i dag, med støtte fra mange gode mennesker. Jeg føler meg privilegert, ydmyk og takknemlig for alle de flotte opplevelsene gjennom Sound of Happiness, og de mange prosjektene vi har vært en del av lokalt, nasjonalt og internasjonalt gjennom alle disse årene.

Gjennom synliggjøring av utviklingshemmede på en respektfull og verdig måte, og ved å se mennesket før sitt handicap, så har Sound of Happiness bidratt til et mer inkluderende og åpent samfunn. Min bakgrunn og utdanning er fra livets skole, med utgangspunkt i «learning by doing».

KAREN VALEUR Faglig leder ( Happy Days)  Startet opp Happy Days, etter oppdrag fra Kristiansand Kommune, og har vært leder av tilbudet siden oppstarten i januar 2011. Utviklet innholdet av Happy Days i tett samarbeid med våre deltakere, og det er dette nære samarbeidet som gir gleden av å jobbe i Happy Days. Har lang og bred arbeidserfaring i miljøarbeid, prosjekt- og arbeidsledelse innen helse/sosialfag, freelance oppdrag innen teater- og filmproduksjon, kostyme, scenografi, dekorasjon, festivaler, markedsføring, grafisk design, samt jobb i reklamebyrå og teknisk tegning. Har til sammen 9 års utdanning fra videregående skoler, samt høgskoler innen reklame og dekorasjon, teknisk tegning, grafisk design og produktdesign.

KAREN VALEUR
Faglig leder (Happy Days)

Startet opp Happy Days, etter oppdrag fra Kristiansand Kommune, og har vært leder av tilbudet siden oppstarten i januar 2011. Utviklet innholdet av Happy Days i tett samarbeid med våre deltakere, og det er dette nære samarbeidet som gir gleden av å jobbe i Happy Days.

Har lang og bred arbeidserfaring i miljøarbeid, prosjekt- og arbeidsledelse innen helse/sosialfag, freelance oppdrag innen teater- og filmproduksjon, kostyme, scenografi, dekorasjon, festivaler, markedsføring, grafisk design, samt jobb i reklamebyrå og teknisk tegning.

Har til sammen 9 års utdanning fra videregående skoler, samt høgskoler innen reklame og dekorasjon, teknisk tegning, grafisk design og produktdesign.

VIDAR MORTENSEN  Styreleder  Jeg har vært med i SoH siden januar 2011. Da begynte jeg begynte som festivalsjef og ble snart også med i styret, og det har jeg holdt på med siden. Min bakgrunn er innen markedsføring, kommunikasjon, kulturarbeid og prosjektledelse. Jeg har også mye erfaring fra frivillig arbeid. Det jeg liker aller best, av svært mye forskjellig ved å arbeide i SoH, er at vi jobber med mennesker i unike situasjoner hvor musikken blir vårt felles språk. Det er så utrolig mye varme og omtanke i denne gjenge

VIDAR MORTENSEN
Styreleder

Jeg har vært med i SoH siden januar 2011. Da begynte jeg begynte som festivalsjef og ble snart også med i styret, og det har jeg holdt på med siden.

Min bakgrunn er innen markedsføring, kommunikasjon, kulturarbeid og prosjektledelse. Jeg har også mye erfaring fra frivillig arbeid.

Det jeg liker aller best, av svært mye forskjellig ved å arbeide i SoH, er at vi jobber med mennesker i unike situasjoner hvor musikken blir vårt felles språk. Det er så utrolig mye varme og omtanke i denne gjenge

TORBJØRN TVEIT  Styremedlem  Startet som instruktør i Riders & Roaders August 2014. Jobber i dag som instruktør i flere aktiviteter, og er også ansatt som musikalsk ansvarlig og sitter i styret. Det som er så bra med å jobbe i SoH er mange ting. Bl.a. at man møter mennesker som lærer deg å «si det som det er», tørre å vise at man er glad og noen ganger litt lei seg og å jobbe med å spre glede og mestring. Jeg har en bachelor som faglærer og utøvende master, i rytmisk musikk, ved Universitetet i Agder, Institutt for Rytmisk. Jeg har også jobbet i barneskolen og Ungdomskole. I tillegg vært innom videregående, folkehøgskoler og høgskoler som timelærer i hovedinstrument og samspill. Ved siden av å jobbe i SOH, er jeg aktiv frilansmusiker og har gjort flere plateinnspillinger og konserter.

TORBJØRN TVEIT
Styremedlem

Startet som instruktør i Riders & Roaders August 2014. Jobber i dag som instruktør i flere aktiviteter, og er også ansatt som musikalsk ansvarlig og sitter i styret.

Det som er så bra med å jobbe i SoH er mange ting. Bl.a. at man møter mennesker som lærer deg å «si det som det er», tørre å vise at man er glad og noen ganger litt lei seg og å jobbe med å spre glede og mestring.

Jeg har en bachelor som faglærer og utøvende master, i rytmisk musikk, ved Universitetet i Agder, Institutt for Rytmisk. Jeg har også jobbet i barneskolen og Ungdomskole. I tillegg vært innom videregående, folkehøgskoler og høgskoler som timelærer i hovedinstrument og samspill.

Ved siden av å jobbe i SOH, er jeg aktiv frilansmusiker og har gjort flere plateinnspillinger og konserter.

Sound Of Happiness er et aktivt og grensesprengende ressursmiljø for mennesker med særlige behov. Gjennom trygge og tilgjengelige møteplasser, sosialt fellesskap, og sang og musikk, på elevenes egne permisser gis hver enkelt, uansett alder og ferdigheter, mulighet til å utfolde seg som fullverdige kulturformidlere. 

 

Les mer om vårt mangfold og våre ulike grupper. 

 
Skjermbilde 2018-06-25 kl. 14.06.36.png

Happy Choir

Happy Choir er Sound of Happiness sitt sangkor. Koret er for alle som elsker musikk og liker å synge og ha det gøy sammen. Repertoaret er variert og koret synger alt fra norske slagere til grand-prix sanger. Det er alltid god stemning på øvelsene og koret har i dag rundt 18 medlemmer.

Happy Choir øver hver mandag fra kl. 18.45 til 20.00 i Kongensgate 35. Instruktører er Eirin Syvertsen og Asbjørn Roald Berg. I tillegg til det musikalske, legges det også stor vekt på at Happy Choir skal være en sosial arena for kormedlemmene.

Ønsker du å begynne, er det bare å ta kontakt.

 

Skjermbilde 2018-06-25 kl. 14.06.43.png

Riders & Roaders

Riders & Roaders er de to første bandene i Sound of Happiness. De startet opp i 1988 og har opptrådd i store deler av Norge og i flere land som blant annet Cuba, Spania, Tyskland og Latvia, samt ulike TV-opptredener.

Repertoaret til Riders & Roaders er bredt. De spiller alt fra Alf Prøysen til Elvis, Betales etc. Med 30 års sceneerfaring leverer de alltid god stemning og gode musikalske prestasjoner.

Riders & Roaders øver mandager fra kl. 17.30- 19.15 i Kvartal 6. Instruktører er Torbjørn Tveit og Mathias Lunde.

 

 

Skjermbilde 2018-06-25 kl. 14.06.47.png

Nicoband

Nicoband består av to glade og morsomme herrer. De har et bredt repertoar, men Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg og Knutsen & Ludvigsen er nok favorittene. På øvelsene kan bandmedlemmene være noen skikkelige klovner som er gode til å imitere forskjellige dialekter og karakterer. Vitser er de også glad i å fortelle, så det er alltid god stemning på øvelsene.

Nicoband øver tirsdager fra kl. 15.39- 16.15 i Kvartal 6. Instruktør er Torbjørn Tveit.

 

Skjermbilde 2018-06-25 kl. 14.10.15.png

Individuell undervisning

Ønsker du å synge eller spille et instrument? Vi tilbyr enkeltundervisning i sang eller ulike instrumenter. Individuell undervisning finner sted både i Kvartal 6 og Kongensgate 35 og følger skolens ferie- og fridager.
Vi har plass til flere elever, så det er bare å ta kontakt.

 
Skjermbilde 2018-06-25 kl. 14.15.08.png

Red Dawn

Red Dawn er et rockeband bestående av to karer på henholdsvis vokal og trommer. Bandet lager for det meste sangene de spiller selv; både tekst og melodi, men spiller også mange coverlåter som Faith, Final Countdown og Another Brick in the Wall. Bandet øver hver tirsdag i Kongensgate 35 og instruktør er Asbjørn Roald Berg.

Skjermbilde 2018-06-25 kl. 14.10.19.png

Girlpower

Girl Power er en nyoppstartet jentegruppe i Sound of Happiness, og startet opp høsten 2017. En av medlemmene hadde idéen om å starte et band bestående av venninner som hun allerede visste spilte eller sang. Hva skulle de kalle seg? Jo: «Girl Power» selvfølgelig! Bandet består av tre jenter som spiller og synger alt selv; vokal, keyboard og trommer. Repertoaret er blandet og de har også noen omskrevne tekster av norske klassikere.

Girl Power øver mandager fra kl. 16.40. 17.25 i Kvartal 6 og det er plass til flere bandmedlemmer. Instruktør i Girl Power er Torbjørn Tveit.

Skjermbilde 2018-06-25 kl. 14.15.11.png

Dramagruppa

Dramagruppa i Sound of Happiness er et nyoppstartet tilbud for ungdom og voksne som liker å uttrykke seg med kroppen. Gjennom ulike teaterleker og bevegelse blir vi godt kjent, bryter noen grenser og har det veldig gøy sammen. I dramagruppa er det alltid mye latter og glede, og ingen øvelse blir helt som den andre. Vi er i dag seks faste deltakere i alderen 17- 25 år.

Dramagruppa instrueres av Maria Lied og er et samarbeid med Knuden Kristiansand Kulturskole. Undervisningen foregår hver onsdag fra kl. 18:00 til 19:00 i kulturskolens lokaler i Musikkens hus Kongens gate 54.

Vi er stadig på jakt etter nye lekne ungdom og voksne, så det er bare å ta kontakt om dette er noe du ønsker å delta på.

 

 

 

Skjermbilde 2018-06-25 kl. 14.10.23.png

Kjetil & Anette band

Bandet ble startet i 2012 og består av vokal, trompet og slagverk, med instruktør Eirin Syvertsen bak tangentene. Repertoaret er variert og stemningen på øvelsene er alltid god. Bandet øver på mandager fra kl. 17.15- 18.00 i Kongensgate 35, og det er plass til flere bandmedlemmer her.

 
Skjermbilde 2018-06-25 kl. 14.15.15.png

Happy Days

er en arbeidsplass i regi av Sound of Happiness som gir et jobbtilbud for en utvalgt gruppe mennesker med et bistandsbehov.

Viktigste målsetting i oppstarten av tilbudet var å lære hverandre å kjenne og finne aktiviteter utfra deltakernes egne ønsker og behov. Happy Days rommer i dag en rekke kreative aktiviteter som tilpasses den enkeltes ferdighetsnivå og fysiske mestringsevne. 

Happy Days er en arbeidsplass innen kulturbasert næring.  Vi jobber i team og våre dyktige deltakere/medarbeidere lager gaveartikler av god kvalitet.

Les mer